SERMI – nytt grundkrav för allbilsverkstäder

SERMI logo

Tid tills SERMI aktiveras:

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Den 1 augusti aktiveras SERMI i hela EU. Certifieringen är dessvärre ett måste för alla bilverkstäder som arbetar med säkerhetsrelaterade reparationer.

För att bli SERMI-godkänd behöver du

  1. Få din fordonsverkstad godkänd 
  2. Få en eller flera av dina anställda ackrediterade av ett kontrollföretag (CAB)

Ackrediteringen ger fordonsteknikerna en personlig e-legitimation som ger åtkomst till en central europeisk verkstadsportal, där de kan få tillgång till information om stöldskydds-RMI, trafiksäkerhetssystem och motorstyrning. SERMI är en förkortning som betyder Security-Related Vehicle Repair and Maintenance Information (Säkerhetsrelaterad information om fordonsreparation och underhåll) Detta är information som fordonstillverkarna håller hårt i och framåt blir den enbart tillgänglig för den som har en SERMI-nyckel.

För att du inte skall få driftstopp i din verkstad rekommenderar vi att du omgåendesäkerställer att du kommer att ha en eller flera tekniker på ditt företag som är SERMI-ackrediterade.

KlarOK samarbetar med bland andra Kiwa för att hjälpa dig få igenom din certifiering. Om du vill ha hjälp behöver du relativt omgående ställa dig i kö för att inte hamna i kläm i anstormningen inför den 1 augusti.