Eskilstuna Fordon

Förberedde för Godkänd Bilverkstad på mindre än 20 timmar

Publicerad 2020-12-30

Just nu jobbar många för att skaffa sig certifieringen Godkänd Bilverkstad. Många tror att dokumentationen är ett stort jobb som tar lång tid. Eskilstuna Fordon AB började sin dokumentation i oktober 2020 och blev klar på 20 timmar. 

Robin som jobbar med administration och försäljning har tagit på sig ansvaret att bli klar med dokumentationen till Godkänd Bilverkstad. Som så många andra verkstäder har man alltid mycket att göra. Robin öppnade KlarOK-systemet för att börja jobba med Godkänd Bilverkstad i oktober månad. Han berättar:

”Jag trodde det skulle vara tuffare men när jag väl kommit in i programmet så fortlöpte arbetet väldigt enkelt.”

Robin Bryngelsson

Tjugo timmar är väldigt raskt jobbat – hur gjorde du för att klara det så snabbt?
”Jag fick god hjälp av systemet. Inte bara förskrivna förslag, jag sparade bra med tid på de lite mera djupa sakerna som lagar och föreskrifter. Det fanns färdiga mallar för skyddsrond, systematiskt arbetsmiljöarbete och brandskyddsarbete. Det gjorde att det var enkelt att få ordning på lagar och regler.”, säger Robin.

Gick allt på räls eller var något svårt?
”Faktiskt gick det som på räls. Jag fick systemstart med Karoline från KlarOK och det var riktig bra. Hon gick igenom hela systemet, gav mig tips och ideer. Hon gjorde även en uppföljning där vi kunde gå igenom de ställen där jag tvekat.”

Var det några andra saker som underlättade för dig?
”Nja, det som överraskade mig var att det inte var så svårt. Det är klart och tydligt, det gick inte att missuppfatta vad frågorna handlar om.”

Är det något ni ser som blivit bättre eller har gett en framtida potential för verkstaden?
”Ja, kvalitet har blivit verkligt, på riktigt. Med systemets påminnelsefunktion glöms kvalitet aldrig. Jag får på ett enkelt sätt alltid ha kontroll på att våra verktyg, liftar, portar och annat lever upp till standard.”

Är det något annat som du vill nämna?
”En sak jag gillade var behörighetsstyrning och inbjudningsfunktionen. Bra att kunna få rätt rätt dokumentation lätt tillgängligt till olika personer, från anställd till granskare.”

”Jag gillade också de förskrivna texterna. De var till en stor hjälp för att enkelt och pedagogiskt i text få fram bl a företagets policys till de anställda.”

Vill du också bli snabbt klar och OK för Godkänd Bilverkstad?

KlarOK tar dig från noll till alla dokument du behöver. Du får snabb hjälp, full koll och ro i sinnet. Så att du kan jobba med viktigare saker.
JUST NU

Ackrediterat system. Stöds för snabb revision av: