Snabbkurs i Godkänd Bilverkstad

Vi jobbar med Godkänd Bilverkstad (GBV) varje dag och får höra mycket från flera verkstäder.

Visste du det här?

  • Verkstäder som börjat använda GBV tjänar ofta mer. En mindre verkstad (omsatte 4 MSEK) som har varit certifierade i ett år ökade sin omsättning med över 1 miljon och förtjänsten dubblades till över 300 000 kr.
  • Verkstäder får färre backjobb och högre effektivitet på flera områden.
  • Ägare som använder GBV får mer tid över när de blivit klara med sin dokumentation. Det låter underligt men det är faktiskt så: När alla papper är klara blir flera saker mycket mer snabbjobbade och medarbetare kan göra en del av ägarens uppgifter.

Vi har satt ihop en snabbkurs för att ”bryta isen” kring GBV för dig.

Det är skönt att upptäcka att Godkänd Bilverkstad inte är raketforskning. Det är väldigt enkelt. Du gör mycket mer avancerade saker i ditt jobb.


Snabbkurs i Godkänd Bilverkstad

1. Interna stickprov
Ett internt stickprov skall göras 3 gånger per år per mekaniker. Hur gör du för att ordna det smart och enkelt? Börja med att skriva ner vad som….. (läs avsnittet)

2. Avvikelser
Godkänd Bilverkstad har en funktion för att dra nytta av misstag som sker i verkstaden. De kallas avvikelser. Hur gör du för att hantera dem i din verkstad? Gör så har: Börja med att…. (läs avsnittet)

3. Avtalshantering 
Ledningen behöver ha full kontroll på alla avtal som finns kopplade till verkstaden. Därför är det bra om de är samlade och innehåller vissa grundläggande uppgifter. Hur klarar du kravet om avtalshantering inför Godkänd Bilverkstad på ett bra sätt? Börja med att…. (läs avsnittet)

4. Val av system 
Kan jag sköta mitt GBV-system själv eller är det en konsult sköter det och vet allt? Risken är att du inte alls får någon nytta av Godkänd Bilverkstad. Det blir bara ett dyrt papper. En del verkstäder har upptäckt att… (läs avsnittet)

5. Fem enkla steg för att påbörja Godkänd Bilverkstad
För att skaffa GBV behöver du inte kunna mycket mer än vad du redan kan. Det är bara ett sätt att placera dina kunskaper i ett ramverk som gör att du kan jobba snabbare och frigöra din egen tid. Det viktiga är att… (läs artikeln)

6. Hur ökar GBV mina verkstadsintäkter?
I dessa 5 korta punkter får du en uppfattning om hur GBV påverkar ditt företag på ”sista raden”. Svaret är kort men ger dig en större…. (läs avsnittet)


KlarOK på 107 sekunder