TG Bilservice

Slutförde till sist dokumentationen för Godkänd Bilverkstad
- på 1 kväll

Publicerad 2021-01-29

Storlek: Verkstaden har 5 anställda, 4 mekaniker och 1 kundmottagare.

T G i Varberg Bilservice AB grundades av Gunnar Pedersen och en kompanjon 1998. 2014 tog Gunnar över verksamheten och lade om företaget till aktiebolag. På TG är man speciellt duktiga på Volvo. De har Volvos egna testverktyg. Huvuddelen av TGs kundgrupp är företagsbilar, men de hjälper också privatpersoner när det behövs. ”Vi har klarat oss bra under Corona-året. Ett litet bakslag men är vi i full gång igen nu”, säger Gunnar som är ägare och verkstadschef.  

När började ni jobba i KlarOK?
”Vi fick faktiskt tillgång till systemet redan 2019. Vi hade mycket att dokumentera och fick aldrig tid. Jag tyckte det verkade jobbigt och svårt så vi kom inte igång. Det kändes som ytterligare ett tungt krav som vi i verkstaden inte skulle hinna med”, berättar Gunnar.

”På hösten 2020 tog jag tjuren vid hornen och öppnade KlarOK. Jag stötte på problem och lade det åt sidan igen.”

Hur kom du vidare?
”Det var AD-butiken i Varberg som kollade hur det gick med KlarOK-arbetet. När jag berättade om mina problem ordnade han direkt så Lennart Johansson på AD Sverige kom ut för att hjälpa mig. Robin Andersson som är ny butikschef på AD-butiken i Varberg kom också med ut till verkstaden och var med under arbetet. Både för att lära sig KlarOK men också för att visa sitt engagemang. Det har varit till ovärderlig hjälp!

Gunnar Pedersen

"Förslagstexterna i systemet var guld värda...jordnära och verklighetsbaserade"

Vad fungerade särskilt bra för dig?
”Förslagstexterna i systemet var guld värda. Att få en malltext på rutiner och policy som funkar för en liten verkstad i vår storlek är guld värd. Vi är ingen stor koncern så vi behövde texter som var jordnära och verklighetsbaserade. Det fick vi rakt av. Man kan säga att vi fick texter som var precis på vår nivå”, säger Gunnar.

Startguiden snabbade upp
”En annan grej som var bra var startguiden. Det ena löser liksom det andra när man börjar jobba i systemet. Startguiden bygger arbetet steg för steg och rätt plötsligt är man klar! Inga frågor ställs flera gånger om det redan är gjort, så det var en jättebra guide för oss när vi gjorde dokumentationen.”

"Vi blev klara på en enda kväll... Det var faktisk mycket lättare än jag hade kunnat tro"

Hur gick det?
”Lennart bokade en tid med mig och vi började på systemet. Vi blev vi klara på en enda kväll. Lennart ledde mig genom systemet och visade mig all hjälp som fanns färdig. Det visade sig att jag hade det mesta av dokumentationen klar. Det var bara att hitta fram den och få det samlat i systemet. Det var faktisk mycket lättare än jag hade kunnat tro”, säger Gunnar.

Vilken nytta får du rent praktiskt av KlarOK? ”Jag är glad att jag har koll på tillsyn, alla policy och arbetssätt via KlarOK. Ingenting glöms och påminnelserna kommer när det är dags för en skyddsrond eller brandkontroll. Skönt att inte behöva hålla det i huvudet”, avslutar Gunnar med.

"Jag har koll...
Ingenting glöms och påminnelserna kommer när det är dags"

Vill du också bli snabbt klar och OK för Godkänd Bilverkstad?

KlarOK tar dig från noll till alla dokument du behöver. Du får snabb hjälp, full koll och ro i sinnet. Så att du kan jobba med viktigare saker.
JUST NU

Ackrediterat system. Stöds för snabb revision av: