WNS Bilverkstad

WNS Bilverkstad tripplar sin företagsstorlek med ordning och reda

Publicerad 2021-01-18

WNS Bilverkstad AB i Stenungssund är en AD-verkstad och ägs av BNI Invest AB. Företaget har 8 mekaniker, 1 bilrekonditionerare, 2 kundmottagare och en verkstadschef.

”Vi är en allverkstad men är särskilt duktiga på Volvo, BMW och Mercedes. Eftersom vi har flera mekaniker med spetskompetens kan vi ta oss an de flesta uppdrag.”

”Cirka 75% av våra kunder är privatpersoner resten är företags- och kommunavtal. Många av våra företagskunder har egna kvalitetssystem och att vi numera har KlarOK gör att vi står starka som leverantör till dem”, berättar Alex Engblom som är verkstadschef på WNS.

Hur lång tid tog det för er att bli färdiga med KlarOK?

”Från vi började tills vi var helt klara har det tagit ca 4 månader. Det kanske verkar som lång tid, men under 2020 har WNS Bilverkstad AB gått från 4 till 12 anställda, samtidigt som Corona gjorde sitt intåg. Vi har haft fullt upp men tyckte att KlarOK var en prioritering för att få denna nya verksamheten i full fart på en gång. Bättre med ordning och reda redan från början, än ta det i efterhand.”berättar Alex.

”Vi är en större verksamhet som alltid har mycket att göra. Vår Christer Hansson i kundmottagningen har ändå jobbat igenom systemet så gott som helt själv, och vi andra har bidragit med det som behövts.” 

Hur gjorde ni när ni hade frågor?

”Glenn Wallman från AD-butiken i Trollhättan har stöttat upp  när vi haft funderingar. Han har hjälpt flera verkstäder med KlarOK och är lite av en expert på systemet.”

Alex Engblom, verkstadschef på WNS Verkstad AB

Glenn har bidragit med mycket bra synpunkter och assistans när vi har stött på problem. Glenn har i sin tur fått en del hjälp av Karoline Lindboe Englund som är produktansvarig på KlarOK”, säger Alex.

”Vi var ett väldigt bra team omkring KlarOK. Det mesta har gjorts på plats på verkstaden, men ibland har det varit till hjälp att sitta på kvällen utan att bli störd för att få klart delar av dokumentationen.”

"...under 2020 har WNS Bilverkstad AB gått från 4 till 12 anställda, samtidigt som Corona gjorde sitt intåg. Vi har haft fullt upp men tyckte att KlarOK var en prioritering för att få denna nya verksamheten i full fart"

Har ni använt några av de förskrivna texterna?

”Ja. Vi använde några rakt av. Andra har vi justerat för att anpassa till vår verksamhet och vår verklighet. Men de förskrivna texterna är en av framgångsorsakerna till det snabba arbetet vi har gjort. De är en mycket bra plattform att stå på när man skall börja formulera policy och rutiner.”

Är det någon särskilt som du tycker KlarOK påverkar hos företaget? 

”Helt klart: Ordning och reda i verksamheten och tillväxt. Vi har startat upp en ny stor verksamhet och KlarOK håller inte bara ordning på företaget, systemet hjälper oss också att växa och bli bättre. Man kan säga att KlarOK har blivit vår guide för förbättringar i verksamheten.”

 ”En annan fördel är påminnelserna. Det är svårt att hålla allt i huvudet, men KlarOK påminner när det är dags för kontroll och uppdateringar. Vi har t ex nyligen anställt en ny person och då finns alla dokument inför en anställning redo i systemet. Det är jättebra. Jag känner mig trygg för vi kommer ihåg alla saker som är viktiga.”

Vill du också bli snabbt klar och OK för Godkänd Bilverkstad?

KlarOK tar dig från noll till alla dokument du behöver. Du får snabb hjälp, full koll och ro i sinnet. Så att du kan jobba med viktigare saker.
JUST NU

Ackrediterat system. Stöds för snabb revision av: