Har du enkla policys?

Har du enkla policys?

Krångliga policydokument som är svåra att förstå är helt onödiga.  

Tankekraften läggs på att förstå istället för att använda budskapet. Läsaren skall inte behöva vara jurist för att förstå vad du menar. Skriv policyn på ett sätt så dina medarbetare snabbt kan greppa din vilja.

Skrivningar som ”otillbörlig förmån”, ”vilket i sin tur kan leda till ” går visserligen att förstå men är onödigt byråkratiska.  En byråkratisk policy skulle kunde skrivas så här ”Som allmän princip skall en begränsad hållning intas avseende finansiellt risktagande inom företaget”. Och visst kan du förstå den men varför göra saker onödigt svåra? Skriv i stället vad du vill ha sagt, så enkelt som möjligt: ”Vår grundinställning är att vi på Bolaget AB ska vara försiktiga med att ta ekonomiska risker.” Samma budskap fast mycket enklare. .

Skrivningar som ”otillbörlig förmån”, ”vilket i sin tur kan leda till ” går visserligen att förstå men är onödigt byråkratiska. 
Karoline Englund
KlarOK

Om KlarOK

KlarOK är systemet som ser till att din verkstad blir dokumenterad på rekordtid.

  • Om du skall sälja din verkstad kan du med KlarOK enkelt visa att all dokumentation finns på plats och att verkstaden är ett säkert köp.
  • Om du skall köpa en verkstad kan du med KlarOK snabbt se om företaget har vad som krävs för att överleva.

Kontakta oss för att få en gratis demo på 15 minuter. Det kan spara dig många tusenlappar, grått hår och sköna hemmakvällar.

Vill du också göra din verkstad mer lönsam eller bli snabbt klar och OK för Godkänd Bilverkstad?

KlarOK tar dig från noll till alla dokument du behöver. Du får snabb hjälp, full koll och ro i sinnet. Så att du kan jobba med viktigare saker.
JUST NU

Ackrediterat system. Stöds för snabb revision av: