Törnvalls förberedde GBV på rekordtid

Förberedde Godkänd Bilverkstad på mindre än en vecka

Läs ursprungsartikeln nedan
2019-09-09

Just nu jobbar många för att skaffa sig Godkänd Bilverkstad. Några tror att dokumentationen är ett stort jobb som tar mycket tid.

Törnvalls Motor i Gislaved fick sin påminnelse av AD Sverige att starta sitt kvalitetssystem KlarOK innan semestern.

Törnvalls Motor AB är en verkstad med 1,5 anställda. Per Törnvall jobbar som mekaniker och Carola tar hand om kundmottagning, ekonomi och reservdelar. Som så många andra verkstäder har man alltid mycket att göra. Törnvalls är kända i Gislaved för bra service och ofta kommer kunder med presenter för att visa sin uppskattning. ”Vi har fått allt möjligt, från dricka till älgkött. Vi har så goa kunder.” säger Per.
Carola öppnade KlarOK-systemet för att jobba med dokumentationen efter semestern. Och blev klar med dokumentationen på bara fyra dagar!
Carola Törnvall ordnade dokumentationen för Godkänd Bilverkstad på bara 4 dagar med KlarOK

Om jag som har haft en stroke klarar detta på 4 dagar klarar alla det, säger Carola.

Hur gjorde du för att klara av jobbet så snabbt?

Jag satt 2-3 timmar om dagen i 4 dagar, varav en lördagförmiddag, och matade på. Har man väl börjat jobba i det så ger det ena det andra. Och sen har vi planerat den stora Skyddsronden till november för då hinner vi göra en del förbättringar, förklarar Carola.

Jag trodde det skulle vara tuffare, jag är ju inte kvalitetsutbildad.

Det som överraskade mig var att det inte var så svårt. Det är klart och tydligt, det går inte att missuppfatta vad frågorna går ut på.

Gick allt på räls eller var något svårt?

Det blev en del frågor medan jag skrev: Hur löser vi det här nu? Har vi detta? Vad måste vi göra här? Tack vare det har vi fått ett annat tänk. Någon gång fastnade jag, då gick jag vidare till nästa  fråga och rätt vad det var så löste sig svaret av sig självt, förklarar Carola.

Och det måste ju var det som är tanken; Att man får ett nytt tänk, fyller Per Törnvall i.

Om jag skulle ha gjort detta hade det tagit mycket längre tid, säger Per och ler åt Carola.

Är det något ni ser som blivit bättre eller sett potential i för verkstaden?

Man kommer ju snabbt på grejer som kanske är felaktiga och då vill man ju rätta till dem. Och det känns väldigt bra, säger Per. Det är lätt att bli hemmablind. Så det här med att successivt bli bättre och bättre känns riktigt bra.


Se 2 minuter om hur KlarOK kan hjälpa dig


Vill du också bli snabbt klar & ok för Godkänd Bilverkstad?

KlarOK tar dig från osäkerhet till alla dokument du behöver. Du får snabb hjälp, full koll och ro i sinnet. Så du kan jobba med viktigare saker.

Under september kan du skaffa KlarOK för 499 kr/mån (ord 699 kr)

KlarOK används redan av mer än 250 nöjda verkstäder i Sverige.

Ackrediterat

Stöds för revision av